Bästa chefsscenen i en tv-sverie - That’s what the money is for!!

Don och Peggys konfrontation en sen kväll på kontoret är inte bara bra underhållning men också mycket igenkänning.

Dessa tre minuter erbjuder många klassiska chefutmaningar att fundera kring.

Till bloggarkivet

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. April 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

12 12

Självklart finns det en gräddfil för riksdagschefen

Av Vibeke Pålhaugen

Det finns ingen gräddfil för talmän, uttalade S-gruppledare Anders Ygeman efter att flera medarbetare förra veckan vittnat om att talman Urban Ahlin (S) är en konfliktsökande… Fortsätt att läsa->

05 12

Försvarsmaktens högsta chef borde prata mindre om sina känslor

Av Vibeke Pålhaugen

Att chefer pratar om sina känslor är jag inte mycket för. Och när Försvarsmaktens högsta chef ÖB Micael Bydén förra veckan – i en förvånansvärt… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla blogginlägg i arkivet

Prenumerera på bloggen

Vibeke Pålhaugen