Leda mot mer engagerade medarbetare

–Om ansvarstagande, motivation och om ”det lilla extra”

Ingen chef vill ha medarbetare som går till jobbet enbart för lönen eller för att det är ett bra steg i den egna personliga utvecklingen eller karriären. Alla chefers strävan är engagerade och dedikerade medarbetare som vill bidra till verksamheten, och lyckligtvis är det också vad de allra flesta medarbetare önskar – ett arbete där det finns förutsättningar att göra en meningsfull insats.

Många medarbetare är tillsynes glada, nöjda och gillar sin arbetsplats, men engagemang på jobbet kräver mer. Och trots all önskan och ihärdig strävan är det bara – enligt siffror från Gallup – kring 16 procent av medarbetarna i Sverige som har högt engagemang. Det innebär att den stora majoriteten presterar sämre än vad det egentligen finns kapacitet för.

Högre produktivitet, lönsamhet, kundlojalitet, välmående, frisknärvaro och kreativitet är bara några av de positiva effekter som följer av högt engagemang. I ett arbetsliv där kraven ständigt höjs gör alla chefer klokt i att försöka ta tillvara den förslösade kraften.

På den här halvdagskursen får du en större förståelse för vad som leder till engagemang eller oengagemang på jobbet och engagemangets positiva effekter, samt en introduktion till hur du som chef kan skapa bättre förutsättningar för högt engagemang på arbetsplatsen. 

Innehåll

  • Faktorer som driver engagemang eller leder till oengagemang på jobbet  
  • Effekter av ett högt engagemang – för individ, chef och verksamhet
  • Ledningsverktyg mot högre engagemang

 

Målgrupp

Leda mot mer engagerade medarbetare vänder sig till dig som har chef- och ledaransvar samt till hr-personer med ansvar att stödja chefer. 

 

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.

 

Kursledare

Vibeke Pålhaugen, läs mer om kursledaren här.

 

Datum och tid

15 november 2018 09.00–12.00

 

Pris

2 950 SEK exklusive moms. För- eller eftermiddagsfika samt material ingår. Vi bjuder på lunchsallad och frukost serveras vid förmiddagskurser.


Aktuella datum:

15 november 2018 09.00–12.00
Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Leda mot mer engagerade medarbetare för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.