Medarbetare som underpresterar – vad kan jag göra?

– Frukostseminarium för chefer

Vilken chef har inte känt hopplöshet inför en medarbetare som beter sig så illa att det får negativa konsekvenser för arbetsmiljön och hela verksamheten, som presterar långt under vad som är rimligt att förvänta, som har bristande kompetens att sköta sitt jobb eller som missköter sitt arbete. Samtal leder ingen vart och att säga upp en medarbetare som underpresterar eller missköter sig känns allmänt omöjligt. 

Inte sällan betraktas arbetsrätten som den anställdes privilegium där du som chef och arbetsgivare står maktlös. Men om det hanteras rätt kan det arbetsrättsliga regelverket snarare vara till för dig som chef och arbetsgivare. 

Chefshuset i samarbete med advokatfirma DLA Piper Sweden bjuder in till ett matnyttigt frukostseminarium där vi med utgångspunkt i gällande lagar och praxis tar upp

  • exempel på svåra situationer där medarbetare underpresterar, beter sig illa eller missköter sig – och hur dessa bör hanteras
  • det arbetsrättsliga regelverket
  • vägledning och tips för att undvika felsteg eller att en lösning drar ut på tiden onödigt mycket.

 

Vi önskar våra nyhetsbrevsprenumeranter välkomna till frukostseminariet!

 

i samarbete med 

 

Föreläsare

Johan Sundberg, Advokat och delägare
Johan är ordförande för DLA Pipers arbetsrättsgrupp och har omfattande erfarenhet i arbetsrättsärenden – bland annat vad gäller frågor om uppsägning på grund av arbetsbrist och personliga skäl, avskedanden och lojalitetsfrågor med mera. Johan håller även föreläsningar i arbetsrätt och är medförfattare till boken ”Scandinavian Employment Law”.

Sophia Lindstedt, jurist 
Sophia har erfarenhet av att arbeta med arbetsrättsliga ärenden både som konsult och som tidigare bolagsjurist. Hon arbetar med allt ifrån anställnings- till uppsägningsprocesser.   


Aktuella datum:
27 november 2019
Anmäl dig till frukostseminariet här

Undrar du om seminariet är rätt för dig eller du har andra funderingar? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Chefsexpress – 60–90 minuters snabb och fokuserad chefsutveckling.

Alla chefer kan behöva en person att rådfråga och samtala med för att kunna lösa uppgifter på jobbet eller för att komma vidare i sin utveckling.

Om Frukostseminariet

Aktuella datum:
27 november 2019

Tid: 08.00–09.00, frukost serveras från kl 07.30


Plats: Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm


Pris: Föreläsning och frukost är kostnadsfria för Chefshusets nyhetsbrevsprenumeranter.

Antalet platser är begränsat. Först till kvarn!