Föreläsningar – Chefsexpress

Snabb och fokuserad chefsutveckling

Chefer behöver hela tiden balansera tid för prestation mot tid för utveckling. Inte sällan prioriteras utveckling ned till fördel för kortsiktiga leveranser. Men tack och lov behöver chef- och ledarutveckling inte alltid ta mycket tid i anspråk. De bästa förutsättningarna för effektiv inlärning är nämligen när tiden är kort; när hjärnan hålls uppmärksam och fokus skärpt. 

Chefshuset erbjuder därför kortare föreläsningar – Chefsexpress – baserade på ett antal chef- och ledarskapsfrågor där vi ser att chefer i väldigt många verksamheter skulle gynnas av mer stöd, utveckling och inspiration.

Chefshusets expressföreläsningar inom aktuella chef- och ledarskapsämnen passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis digitala eller fysiska chefssamlingar, ledarforum, ledningsgruppsmöten och HR-träffar.

Meny

Vi har en övertygelse om att det goda chef- och ledarskapet bygger på tre M. De tre M:en går som en röd tråd genom allt som Chefshuset gör, och våra Chefsexpressföreläsningar har växlande fokus och djup inom de olika områdena. Vi har kategoriserat våra föreläsningar utifrån deras främsta fokus, men helheten finns självklart alltid med!

Vi uppdaterar kontinuerligt med nya föreläsningar, och har du önskemål så tipsa oss gärna. Önskar ni ett annat ämne eller anpassningar i innehåll, övningar, upplägg eller omfattning så kontakta oss gärna. Vi har lång erfarenhet av att ta fram skräddarsydda upplägg där vi utgår från din verksamhets behov, förutsättningar och önskemål. 

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet eller genomför föreläsningen digitalt, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 

Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser, interna utbildningar, ledningsgruppsmöten och hr-dagar. 

Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Om Chefsexpress

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna inom aktuella chef- och ledarskapsämnen passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis digitala eller fysiska chefssamlingar, ledarforum, ledningsgruppsmöten och HR-träffar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK

Våra föreläsningar