Chef och arbetsgivarrepresentant

– Arbetsgivarrollen med största möjliga tydlighet

Få chefer får en handfast och tydlig introduktion till vad det innebär i praktiken att lämna medarbetarkollektivet och kliva in i rollen som chef och arbetsgivare. Ny kompetens behövs, javisst, men också ett helt nytt förhållningssätt till både arbete och omgivning.

Att bli en kompischef, att inte axla förebildsrollen, att berätta för mycket eller att inte ta ansvar för underställdas misstag. Det är bara några av de kostsamma fallgropar chefer kan undvika om de får en konkret och ärlig genomgång av vad uppdraget som arbetsgivarrepresentant innebär. 

Innehåll

Under föreläsningen Chef och arbetsgivarrepresentant beskriver vi chefens arbetsgivarroll genom att blanda teori med kända case från medierna. Områdena vi tar upp är:

  • Verksamheten först, inklusive kompischef.
  • Ansvar för liv och hälsa.
  • Lojal, återhållsam och tyst.

 

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Om Chefsexpress

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis chefssamlingar, ledarforum, interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefskonferenser eller hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK

Våra föreläsningar