Vision och strategi som ledningsverktyg

– Om engagemang och enkelheten att prioritera rätt saker

Att bidra, att skapa värde för andra och uppnå något tillsammans, är människans främsta drivkraft. Att som chef inte utnyttja den kraften är mer än oklokt!

Innehåll

Få chefer ritar ut tydliga målbilder för sin verksamhet och konkreta, inspirerande och djärva visioner är idag olyckligtvis en bristvara. I regel har vi tillräckligt med siffermål, men de varken inspirerar eller ger riktning. Konsekvensen är förslösad motivation och tappat engagemang hos såväl chefer som medarbetare.

Varje chefs viktigaste uppgift är att lyfta blicken, och inte låta frågan om vad som är meningen med det hela och vart vi är på väg, prioriteras bort till fördel för vardagens alltuppslukande kortsiktiga och operativa frågor. 

Under föreläsningen Vision och strategi som ledningsverktyg tar vi upp frågor som:

  • Vad händer i en organisation när ingen vet varför?
  • Varför så få chefer arbetar visionärt.
  • Begreppen mission, vision, strategi och mål.
  • Hur formulera mission och vision. Exempel från verkligheten.
  • Vision som prioriteringsstöd.
 


Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Om Chefsexpress

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis chefssamlingar, ledarforum, interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefskonferenser eller hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK

Våra föreläsningar