Leda mot mer engagerade medarbetare

–Om ansvarstagande, motivation och om ”det lilla extra”

Ingen chef vill ha medarbetare som går till jobbet enbart för lönen eller för att det är ett bra steg i den egna personliga utvecklingen eller karriären. Alla chefers strävan är engagerade och dedikerade medarbetare som vill bidra till verksamheten, och lyckligtvis är det också vad de allra flesta medarbetare önskar – ett arbete där det finns förutsättningar att göra en meningsfull insats.

Många medarbetare är tillsynes glada, nöjda och gillar sin arbetsplats, men engagemang på jobbet kräver mer. Och trots all önskan och ihärdig strävan är det bara – enligt siffror från Gallup – kring 16 procent av medarbetarna i Sverige som har högt engagemang. Det innebär att den stora majoriteten presterar sämre än vad det egentligen finns kapacitet för.

Högre produktivitet, lönsamhet, kundlojalitet, välmående, frisknärvaro och kreativitet är bara några av de positiva effekter som följer av högt engagemang. I ett arbetsliv där kraven ständigt höjs gör alla chefer klokt i att försöka ta tillvara den förslösade kraften.

Under föreläsningen Leda mot mer engagerade medarbetare tar vi upp frågor som:

  • Faktorer som driver engagemang eller leder till oengagemang på jobbet  
  • Effekter av ett högt engagemang – för individ, chef och verksamhet
  • Ledningsverktyg mot högre engagemang

 

Målgrupp

Leda mot mer engagerade medarbetare vänder sig till dig som har chef- och ledaransvar samt till hr-personer med ansvar att stödja chefer. 

Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Om Chefsexpress

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis chefssamlingar, ledarforum, interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefskonferenser eller hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK

Våra föreläsningar