När ledningsgruppen kallar sig “The Dream Team”

Det lockar till mycket inspiration, eftertanke och igenkännande (chefs)skratt – hotellkungen Peter Stordalens högenergiska tiominuters föredrag på NHO (norska motsvarigheten till Svenskt Näringsliv) konferens.

Stordalen pratar om att chefer firar för lite, den stora mångfaldsmyten och att du blir ”jävla sjuk” av att ha en dålig chef. Han berättar också om sin avsky inför värdeord och värdegrundsarbete som leder till att mötesrummen får nya namn och att ledningsgrupper ger sig namnet ”The Dream Team”.


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Till arkivet för youtubefimer

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

22 05

VD:en som gjorde tidernas sämsta låtval

Av Vibeke Pålhaugen

Mike Coupe, VD för den brittiska matkedjan Sainsbury's behövde lugna nerverna lite minuterna före en tv-intervju. Så han började lågmält och rätt blodfattigt… Fortsätt att läsa->

06 11

Norléns misslyckande säger inte mycket om hans chefsförmåga

Av Vibeke Pålhaugen

Jag känner medlidande med Andreas Norlén i hans chefsuppdrag. Talmannen har under två sega månader försökt ”samsa” ihop en ledningsgrupp för nationen… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Se alla filmer arkivet

Prenumerera på Chefshusets nyhetsbrev

Vibeke Pålhaugen