Chef för chefer

– Det indirekta ledarskapet, en ny chefstillvaro

Att leda chefer kräver medvetenhet och ett arbetssätt som skiljer sig från det att leda medarbetare. Visst finns likheter, men också stora skillnader. Med nytt förhållningssätt, ny kunskap och nya verktyg kan du undvika det indirekta ledarskapets två vanligaste fallgropar, nämligen underställda chefer som antingen känner sig 

 • detaljstyrda och överkörda, eller 
 • helt övergivna och chefslösa.

Lyckas du med det behöver du som chef över chefer inte frustreras över underställda chefer som du anser brister i ansvarstagande och handlingskraft, eller som går helt sin egen väg.

Klivet från medarbetare till chef var stort. Nästa kliv att bli chef över chefer är minst lika stort, men får sällan samma uppmärksamhet. Det indirekta ledarskapets uppgifter och perspektiv skiljer sig i många delar från det direkta ledarskapets. Som första linjens chef var din uppgift att se till att medarbetarna löste sina uppgifter. Som chef för chefer är uppdraget istället att leda underställda chefers chef- och ledarskap.

Kursens mål

På den här kursen lär du dig som chef för chefer att förstå det indirekta ledarskapets uppgifter och perspektiv. Genom ny kunskap och nya verktyg vill vi ge dig förutsättningarna för att utveckla arbetsglada chefer som levererar, samtidigt som du får en mer meningsfull chefstillvaro.


Innehåll

 • Vilken är min uppgift som chef för chefer?
 • Det svåra i att lämna det direkta ledarskapet.
 • Skapa tydliga ramar för varje chef.
 • Skapa energi, lust och gemensamma målbilder.
 • Uppföljning av såväl resultat som chef- och ledarskap.
 • Få och acceptera lagom koll.
 • Dialog genom feedback och coachande samtal.
 • Skapa bra mötesplatser.
 • Se till att ledningsgruppen gör nytta.


Upplägg och metodik

2 dagar 09.00–17.00.

Genom att varva teori med praktiska övningar kopplade till din vardag som chef, ska du kunna omsätta programmet till praktisk nytta genast när du kommer tillbaka till jobbet. Vi ser reflektion och erfarenhetsutbyte mellan chefer som en viktig del av pedagogiken. Programledarnas egna långa chefserfarenhet är en viktig tillgång i programmet. 

 

Målgrupp

Chef för chefer vänder sig till dig som har uppdraget att leda andra chefer. Max 16 deltagare.
 

Plats

Hotel Mornington, Nybrogatan 53, Stockholm.
 

Datum

17–18 september 2024
2–3 december 2024

 

Kursledare

Chefshuset kursledare är alla mycket erfarna inom chef- och ledarutveckling, och de har dessutom själva långa erfarenheter som chefer.

Programledare för Ny som chef är Eva Söderlind. Eva tilldelades av tidningen Chef år 2000 priset Årets Chef för sitt ledarskap på Ericsson Business Consulting. Eva har arbetat med ledarskapsutveckling som kursledare, rådgivare, coach, handledare och föreläsare sen 2001. Läs mer om Eva  här.

 

Pris

12 700 SEK exklusive moms. I priset ingår utbildningsmaterial, lunch och fika.


Aktuella datum:

17–18 september 2024
2–3 december 2024
Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Chef för chefer för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.

Chef för chefer

Upplägg: 2 dagar 09.00–17.00

Pris: 12 700 SEK

Aktuella datum:
17–18 september 2024
2–3 december 2024


Vi har tyvärr periodiska besvär med ovan anmälningsknapp. Åtgärder är på gång, men i väntan på lösning är vi tacksamma om du kan mejla din bokning direkt till oss på jenny.centellini@chefshuset.se eller ringa 072-5799200.

Våra öppna utbildningar

PROGRAM
KURSER