Chefernas ohyfsade samtalston är outhärdlig

För några år sen var den en självklarhet, men nu helt utesluten. Under söndagskvällen skyddade jag mig aktivt och fick nöja mig med att läsa om partiledardebatten i tidningarna efteråt. Jag stod helt enkelt inte ut med den ohyfsade samtalstonen ledarna emellan. 

via GIPHY

Det är inte bara inom politiken som brist på hyfs och rena oartigheter har spridit sig. Enligt studier har eländet också varit på tillväxt i arbetslivet under ett par decennier. Och förklaringen till att taskigt beteende frodas på jobbet är en kombination av 

  • att ansikte-till-ansikte–kommunikation har ersatts med sms, mejl och zoom, samt  
  • hög arbetsbelastning och lite återhämtning.

Med den förklaringsbilden borde ingen bli överraskad över att nya studier visar att otyget har fått en extra skjuts i och med covid-19, när två nya förklaringsfaktorer kan läggas till listan:

  • Social distansering, som gör oss socialt mer klumpiga.
  • Hotet om ett potentiellt dödligt virus.

Det är vetenskapligt bevisat att de sociala förmågorna förtvinar hos människor som berövas löpande och varierad mänsklig interaktion. Den sociala distanseringen som coronapandemin kräver gör oss helt enkelt socialt osmidiga. Tillsammans med hotet om det potentiellt dödliga viruset hamnar vi i ”fight or flight-mode”, och vi blir både hypervaksamma och överkänsliga. En gynnsam miljö för konflikter.

Men trots oartigheternas allmänna spridning, så gillar vi det fortfarande inte. Att vara på eller nära mottagarsidan svider lika mycket som tidigare. Så när oförskämdheter tillåts florera kostar det våra verksamheter dyrt, visar forskningen. Produktiviteten, beslutsförmågan, kreativiteten samt viljan att ge det lilla extra och hjälpa en kollega är sådant som blir lidande. Sömnsvårigheter och sämre psykiskt välmående är också följder för såväl chefer som medarbetare. 

De bedrövliga effekterna för såväl individ som verksamhet borde motivera alla chefer att vägra acceptera ohövlighet och respektlöshet. Att tydligt markera nolltolerans är ett steg på vägen, men ovan förklaringar ger ledtråden att det inte kommer räcka. Vi behöver även jobba med arbetsbelastning/återhämtning, god takt och ton i digitala medier och att träna upp den förtvinande sociala-förmågor-muskeln. Och sist men inte minst; vi chefer måste både förmå och orka visa tålamod. Och för allt i världen inte själva trilla dit. 

Good manners sometimes means simply putting up with other people’s bad manners.” H Jackson Brown Jr


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du Vibekes blogg direkt i din mejl varje onsdag. 

Till bloggarkivet

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. April 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

02 12

Orka vara en kreativ chef i bläcksvarta december

Av Vibeke Pålhaugen

Det kommer bli jul i år också, fast det är året då nästan allt blivit inställt. Men det är inte konstigt om chefer i ren utmattning och kreativ torka känner… Fortsätt att läsa->

24 11

Frågan alla chefer borde få just nu

Av Vibeke Pålhaugen

I ärlighetens namn tycker jag att det har varit ett skitår. De första veckorna hade jag ångest inför det som skulle ske i februari; jag skulle fylla 50. Det är olika… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla blogginlägg i arkivet

Prenumerera på bloggen

Vibeke Pålhaugen