Orka vara en kreativ chef i bläcksvarta december

Det kommer bli jul i år också, fast det är året då nästan allt blivit inställt. Men det är inte konstigt om chefer i ren utmattning och kreativ torka känner en spontan lust att ställa in den traditionella julklappen och -firandet för medarbetarna. 

I måndags frågade DN fem av Sveriges största företag hur de i jultider väljer att tacka sina medarbetare – efter ett år fyllt av för mycket jobb, jobbrisker och oro, hemarbete och permitteringar. Det genomgående uppgivna svaret var att det inte ens är möjligt. Men är det verkligen helt omöjligt att hitta på något annat trevligt än det vi gjorde pre-corona?

Självklart inte. Och inte heller är det så klokt att låta bli att fixa julklappar och ordna jul för personalen just i år. Givet alla uppförsbackar 2020 så är nog lite omtanke, tacksamhet och uppmärksamhet från arbetsgivaren mer välkommet och behövligt än någonsin. Som extra bonus kommer det göra gott även för den delen av vårt näringsliv som är beroende av julen för sin överlevnad. Sist men inte minst är det för chefens eget välmående. 

Världen, den kan du inte ändra

Så stilla din hetsiga själ

Blott detta, enda, kan du göra

En annan människa väl

Stig Dagerman

Frågan är bara hur man som chef i bläcksvarta december hittar orken och kreativiteten att ersätta det traditionella med något nytt som funkar med alla restriktioner. Som tur är behövs det väldigt lite, för det finns de som redan har tänkt åt oss. Efter en scanning i den internationella affärspressen hittar jag en uppsjö av fina och roliga idéer som kanske kan komma till nytta. 

Virtuell julfest

Digital julfest med inhyrd underhållning – som till exempel stand-up eller musik – samt olika rum med digitala teamövningar, som exempelvis 

  • mordgåtor där medarbetarna får olika roller
  • karaoke 
  • ”mitt-roligaste-julminne”
  • origami julpyssel
  • (digital)julkortstävling
  • gemensamt julbak (småkakor med enkla ingredienser som det flesta har hemma och som tar kort tid)
  • escape-rooms 
  • frågesport
  • ”mitt mest korkade pandemiinköp”. 

Rummen ”toaletter” och ”rökruta” finns också med för den som bara vill mingla lite.

Virtuellt julbord

Skicka ut matlåda till medarbetarna för gemensamt öppnande och förtäring.

Virtuella julworkshops

Anlita en kunnig person som ledare och skicka ut ett litet paket med nödvändig ”utrustning” som ni tillsammans öppnar när den virtuella workshopen börjar. Exempel kan vara vinsmakning, cocktail- mix, julpyssel, kalligrafi, matlagning eller bakning. 

Virtuella workshops som inte kräver utskick av paket är exempelvis (förjulsdisco)yoga, mindfulness eller origami julpyssel. 

Julpresent

Utomlands spår man att 2020 blir året då den påkostade julmatskorgen får sin återkomst som julpresent till personalen. Kanske blir det så även i Sverige. Eller blir det ett presentkort på en sådan om transportlogistiken blir för avskräckande. 

Skatteverket meddelade redan i våras att i år får vi – på grund av coronapandemin – lägga 1 450 SEK inklusive moms på julpresent per anställd mot normalt 450 SEK. Eventuella frakt-/transportkostnader räknas inte in i det beloppet. 

Det kommer bli jul i år också. Till om med en fin och rolig en om vi bara orkar!

Till bloggarkivet

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. April 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

21 04

Hypnos och andlig coaching kunde inte fixa medarbetarna, så chefen testar svordomar

Av Vibeke Pålhaugen

Ett "spirituellt" ledarskap sägs han utöva, Jan Ryde, ägare och vd för det svenska lyxsängföretaget Hästens. Men det handlar om flummigheter långt över… Fortsätt att läsa->

08 03

Den mörka skuggan försvinner lovar han, men också att det kommer bli konsekvenser

Av Vibeke Pålhaugen

Jag försöker få de för mig nu bevingade orden att sjunga i skallen varje gång vardagen känns covid-19-på-n’te-månaden-motig. För hur kämpigt… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla blogginlägg i arkivet

Prenumerera på bloggen

Vibeke Pålhaugen