Bästa tidpunkten för dig som chef att…

Arbetstiden 08.30–17.00 måndag till fredag bygger knappast på vetenskaplig grund om vad som passar människan bäst. Vad och hur, visst, men vi ägnar väldigt lite tanketid åt NÄR vi ska svara på mejl, meddela en medarbetare ett svårt besked, fundera på komplexa frågor, starta ett nytt projekt eller byta jobb.

Timing är som bekant allt, och på just det temat släppte den bästsäljande Drive-författaren Daniel Pink den 9 januari i år boken When.

Det finns hyllmeter med dokumenterad forskning i kronobiologi som visar att tidpunkten på dagen eller vilken månad eller vilket år som väljs har stor påverkan på en persons tankar, känslor och energinivå. Och därigenom resultatet av ens ansträngningar. Pink har i boken tillgängliggjort den forskningen.

Chefshuset vill gärna ge bort boken

"When - the scientific secrets of perfect”

till tre av våra läslystna nyhetsbrevsprenumeranter!
 
Allt du behöver göra för att vara med i utlottningen är att klicka här (eller mejla direkt till info@chefshuset.se) samt uppge ditt namn och postadress.

Vinnarna koras och kontaktas i början på vecka 3 2018.

LYCKA TILL!
 

Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Foto: © Tony Campbell

Till arkivet för ledarskapsnyheter

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

14 01

Tre saker alla chefer behöver och vad du kan göra om punkt 3 är värdelös

Av Vibeke Pålhaugen

“Fortsätt att göra som du gör” eller “Bra jobbat!” låter lite trevligt, men är värdelöst som feedback för chefer med en önskan om… Fortsätt att läsa->

08 01

Fem förutsägelser om vad som kommer ske på jobbet 2019

Av Vibeke Pålhaugen

The Washington Post har frågat ett antal experter om vilka inte så uppenbara trender som kommer få sitt fäste på arbetsmarknaden under 2019. Det blev en fem punkts lista… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla ledarnyheter i arkivet

Prenumerera på ledarnytt

Vibeke Pålhaugen