Det hetaste nya chefsjobbet just nu

”Head of remote”, “Director, remote work” eller ”Head of hybrid work” – chef för distansarbete /hybridarbete – är höstens hetaste nya chefstitel. 

Coronapandemin har som bekant påskyndat övergången till mer distansarbete och prognosen är uppenbar; jobba-hemifrån-program är den nya framtiden. Allt fler (tech)företag anser att det kräver chefer som görs ansvariga för att driva förändringen och som tänker bredare kring en hållbar och långsiktig övergång.

Andra företag som har samma resa framför har för tillfället valt att utse särskilda team – bestående av höga chefer från HR, Fastighet, IT, och Kommunikation – som görs ansvariga för övergångsarbetet.
 
Oavsett om man väljer chef eller team anses viktiga komponenter vara HR, stark kommunikationsförmåga och hyggligt hög teknisk kompetens. 
 
Läs mer typiska uppgifter för “Head of remote” i The Washington Post-artikeln ”Hot new job title in a pandemic: ‘Head of remote work’”.
 


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Foto: ©fizkes

Till arkivet för ledarskapsnyheter

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

13 10

Samarbetet och umgänget på jobbet är just nu superbesvärligt

Av Vibeke Pålhaugen

Den sociala distanseringen som coronapandemin kräver gör oss socialt mer klumpiga. Det är vetenskapligt bevisat att de sociala förmågorna förtvinar hos människor… Fortsätt att läsa->

06 10

Sex sätt att få tala till punkt

Av Vibeke Pålhaugen

I förra veckans amerikanska presidentkandidatdebatt fick vi se en kronisk serie-avbrytare i aktion. Under det verbala gyttjebadet mellan Donald Trump och Joe Biden var det uppenbart hur svårt… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla ledarnyheter i arkivet

Prenumerera på ledarnytt

Vibeke Pålhaugen