HR är inte din kompis

8 630 kvinnliga ingenjörer och IT-specialister i USA har anmält sin arbetsgivare Microsoft för att ha berövat dem 518 befordringar och 238 miljoner dollar i lön åren mellan 2011 och 2016.

Utfallet är ännu oklart, men i rättsdokumenten framgår också med all tydlighet en besvikelse över det bemötandet kvinnorna fått från Microsofts HR-avdelning under åren. De hade tagit det för givet att HR skulle vara på deras sida. Och på ett brutalt sätt har #metoo-rörelsen tvingat fram i ljuset att missnöjet med HR inte är ett problem som Microsoft är ensamma om.

HRs främsta uppgift är självklart att se till verksamhetens bästa. Men det är ingen ovanlig förväntning att HR ska vara de anställdas kompis. Hur kan den missuppfattningen ha fått en sådan stor spridning? Och varför är missnöjet med HR så stort?
 
Forbes-artikeln ”HR Is Not Your Friend. Here’s Why” ger sju huvudförklaringar:

  • Internkommunikationen kring HRs uppdrag
  • Re-branding av HR-avdelningen och HR–titlar från exempelvis HR till People Operations (Google) och Employee Expericence (Airbnb)
  • Mycket av HRs tid och kraft har går åt att rekrytera och behålla personal
  • Transparenssvårigheter
  • Avsaknad av makt och inflytande
  • Orealistiska förväntningar från medarbetare
  • Brett ansvarsområde – administration (lön), rekrytering & utveckling och ”internpolis”


Läs hela artikeln HR Is Not Your Friend. Here’s Why.


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Foto: © beeboysi

Till arkivet för ledarskapsnyheter

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

17 09

Nio skäl att anställa introverta chefer och medarbetare

Av Vibeke Pålhaugen

Extroverta personer är vår tids idealanställda; de utåtriktade, sociala, pratsamma och högenergiska. Men enligt forskning är det de introverta som får jobbet gjort.Fortsätt att läsa->

06 09

Chefer är överbelastade med projekt och nya initiativ

Av Vibeke Pålhaugen

Det är inte alls ovanligt att verksamheter lanserar flera stora initiativ eller projekt samtidigt. IT, HR, ekonomi och verksamhetsområdena har alla något nytt på gång som… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla ledarnyheter i arkivet

Prenumerera på ledarnytt

Vibeke Pålhaugen