Hur går det på jobbet?-podden

Esther Perel – den hyllade världskända parrelationsterapeuten, författaren och podcastern – kliver nu in på arbetsplatsen. Med den nya podcasten ”How’s work” vill hon förbättra våra arbetsliv.

 

 

”The quality of our work relationships determines the quality of our work lives”. Esther Perel

Perel använder i podden samma koncept som i sin framgångsrika parrelationspodd ”Where Should We Begin?”; i varje avsnitt får vi tjuvlyssna på en verklig rådgivningssession mellan två individer. I ”How’s work?” kan det vara två kollegor eller chef och underställd chef eller medarbetare som pratar om och får Perels hjälp att tackla svårigheter i sin arbetsrelation.

When relationships go sour, people are notorious for looking at what the other person is doing to them, and they have zero sense of what they’re doing to the other person. So what I try to do is to give you a different reading of what’s going on. Esther Perel

Första avsnittet av ”How’s work?”-podden släpptes den 6:e november. Podden finns exklusivt på Spotify, men från februari 2020 kommer den även finnas tillgänglig på andra plattformar.

Lyssna gärna också på Financial Times podcast Culture Call där de samtalar om och med Esther Perel om hennes nya podcast.  


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Foto:everettovrk
 

Till arkivet för ledarskapsnyheter

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

08 07

Tre saker som kommer bli bättre på jobbet efter coronapandemin

Av Vibeke Pålhaugen

Att hemarbete kommer permanentas och leda till kontorsdöden är centralt, men det kommer enligt en artikel i The Economist ändå bara vara en liten del i berättelsen om hur pandemin… Fortsätt att läsa->

30 06

Corona-rapport: Möjligheten att göra ett bra jobb har försämrats vid hemarbete

Av Vibeke Pålhaugen

Många chefer och arbetsgivare undrar hur coronapandemin har upplevts av medarbetare och andra chefer, samt hur de har påverkats. Och i förra veckan släppte Jobbhälsoindex… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla ledarnyheter i arkivet

Prenumerera på ledarnytt

Vibeke Pålhaugen