Kan du inte vara lite mer positiv?

Den frågan har den amerikanske smittskyddschefen Dr. Anthony S. Fauci fått av sin chef Donald Trump vid upprepade tillfällen och i olika varianter. Fauci berättar i söndagens The New York Times om hur det var att ha Trump som chef under coronapandemin. Ur ett ledarskapsperspektiv är det mycket intressant läsning, och för alla som har eller har haft en knepig chef lär igenkänningen vara stor. Artikeln presenterar också ett antal tips.

“Hey, why aren’t you more positive? You’ve got to take a positive attitude. Why are you so negativistic? Be more positive.”
Donald Trump till Dr Anthony S. Fauci efter att denne hade gett sin syn på smittspridningsläget i landet.

“Oh, no, no, no, no, no, no, no, this stuff really works.”
Donald Trumps svar till Dr Anthony S. Fauci – när han argumenterade för att det inte finns vetenskapligt stöd för att ett smittskydd, som en kompis till Trump hade tipsat om, verkligen fungerar.

Fauci är måhända den enda som har jobbat nära Trump under hans presidenttid, som inte har besudlats av samarbetet. Fauci åtnjuter till och med ett större förtroende och ett bättre rykte nu än tidigare.
 
I artikeln kan vi läsa om en riktig statsman med stor integritet, och om hur Fauci hanterade den knepiga chefen Trump samt om varför han stod ut och inte lämnade. Vilken människa. Vilken inspiration. Vilken ledare.
 
Läs intervjun i The New York Times-artikeln "Fauci on What Working for Trump Was Really Like".
 


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Foto: ©Elnur

Till arkivet för ledarskapsnyheter

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

23 02

Fyra sätt att få igång efterlängtat ”smalltalk” i digitala möten

Av Vibeke Pålhaugen

Med digitala möten har det relationsberikande för- och eftermötessnacket helt tynat bort. Det beror delvis på att vi trycker på ”Anslut”-knappen exakt när… Fortsätt att läsa->

09 02

Ska du återanställa en medarbetare som har lämnat?

Av Vibeke Pålhaugen

För inte länge sen ansågs det som ett tecken på illojalitet att säga upp sig från ett jobb, och därför återanställde chefer högst undantagsvis.… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla ledarnyheter i arkivet

Prenumerera på ledarnytt

Vibeke Pålhaugen