Sex vägval mot att bli en bra chef

Molly Graham har varit med och startat upp Google, Facebook, Quip och Chan-Zuckerberg Initiative. I en artikel i First round review delar hon med sig av sex vägval att göra för den som vill vara en bra chef:

 

Vägval 1: Chefskap är det samma som ledarskap.

Vägval 2: Försök inte skapa robotar. Fokusera på att leda genom vad och inte hur.

Vägval 3: En bra chef skapar aldrig en andra patient – det är omöjligt för dig att hjälpa någon om du själv är utmattad och trött.

Vägval 4: Spendera mer tid än du tror du behöver med högpresterarna.

Vägval 5: Klargör förväntningarna, men var medveten om att det inte är du som behöver skapa tydligheten.

Vägval 6: Tydligt är omtänksamt. Ha de svåra samtalen tidigare än du tror är nödvändigt.
 

För mer läsning och handfasta exempel läs First round review-artikeln: ”6 Counterintuitive Rules for Being a Better Manager — Advice from Lambda School, Quip & Facebook” .


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Foto:  © Subbotina Anna

Till arkivet för ledarskapsnyheter

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

12 01

Otäcka digitala möten, sociala bubblor och mer deltidsarbete har vi att vänta år 2021

Av Vibeke Pålhaugen

Vaccinet är på väg, och någon gång under 2021 kommer vi så sakteligen att få återvända till kontoret. Men det råder en allmän enighet om… Fortsätt att läsa->

01 12

2020 är året då emojis fick allmän spridning även på jobbet

Av Vibeke Pålhaugen

De har mer än 20 år på nacken, men affärshistoriker och lingvister kommer markera 2020 som året då emojis fick stor allmän spridning och solitt fäste även… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla ledarnyheter i arkivet

Prenumerera på ledarnytt

Vibeke Pålhaugen