Skulle kontorsdöden kväva jobbglädjen?

Coronapandemin var inte början, men den har helt klart gett diskussionen kring kontorsdöden en rejäl skjuts. I de låga lokalkostnaderna och flexibilitetens anda är rösterna många för att kontorslivet aldrig kommer bli sig likt igen efter den här våren.

Tidskriften The Economist erbjuder inför sommaren igenkännande, lättsam och insiktsfull långläsning på temat kontorets historia från början på 1800-talet och fram till idag.

Ett par citat ur artikeln:
“Despite the commute and the colleagues, the sitting and the stale meetings, offices bring many of us something else too: joy.”

“Putting on a perfectly ironed silk shirt or a crisp suit and leaving the house may be one of the beauties of working life...It allows us to be a different person. And we’re all so fed up with who we are, the opportunity to be someone else, someone a little bit more impressive, is just so tempting.”


Läs mer i The Economist-artikeln ”Death of the office”

Foto: © LIGHTFIELD STUDIOS
 


Som prenumerant på Chefshusets nyhetsbrev får du varje onsdag Veckans ledarskapsnyhet direkt i din mejl.

Till arkivet för ledarskapsnyheter

Vibeke Pålhaugen

Ett par år efter civilekonomstudierna kom jag till insikten att finansvärlden inte var så stimulerande som jag hade hoppats. Jag gick vidare till en karriär som affärsutvecklare och strategikonsult, och 1999 lämnade jag hemlandet Norge för Stockholm, Sverige.

Jag har varit väldigt förtjust i alla mina jobb, men livet blev som allra bäst efter att jag blev chef! Åren 2003 till 2011 arbetade jag på tidningen Chef, först som vice VD och från 2006 som VD. I april 2011 startade jag verksamheten Chefshuset där min ambition är att jag och kollegorna på olika sätt ska bidra till att höja chefers prestationsförmåga och välmående. Plattformen för Chefshuset är min djupa övertygelse om att goda ledare är lösningen på allt.

Chef- och ledarskapsfrågor – högt och lågt – är vad mitt arbete handlar om, och det ger mig den stora förmånen att få möta tusentals chefer varje år. Och det är ofta i deras chefsvardag jag hittar material till mina veckovisa bloggar.

01 12

2020 är året då emojis fick allmän spridning även på jobbet

Av Vibeke Pålhaugen

De har mer än 20 år på nacken, men affärshistoriker och lingvister kommer markera 2020 som året då emojis fick stor allmän spridning och solitt fäste även… Fortsätt att läsa->

24 11

Sex vägval mot att bli en bra chef

Av Vibeke Pålhaugen

Molly Graham har varit med och startat upp Google, Facebook, Quip och Chan-Zuckerberg Initiative. I en artikel i First round review delar hon med sig av sex vägval att göra för den som… Fortsätt att läsa->

Mest läst

Läs alla ledarnyheter i arkivet

Prenumerera på ledarnytt

Vibeke Pålhaugen