Chefen och den psykiska ohälsan

– Kravställare och medmänniska

Som chef kommer du behöva leda personer med depression, ångest, bipolaritet eller någon form av personlighetsstörning – idag eller i framtiden. Den svåra balansgången att å ena sidan vara förstående och stötta, men att också kunna ställa krav på arbetsprestation – är en sann chefsutmaning.

Sjukfrånvaron kostar, men lägre produktivitet medför en ännu större ekonomisk belastning för våra verksamheter. Medarbetare med psykiatriska diagnoser eller ”tillstånd” kan ha många och olika symptom, och behöver genomtänkta förutsättningar utefter sina individuella behov för att kunna prestera sitt bästa. Med mer kunskap blir det också lättare för oss chefer att förstå vad en medarbetares ibland oväntade beteende beror på, och att hantera situationer som uppstår. 
 

Innehåll

  • Beteenden och symptom som karaktäriserar depression, ångest, bipolaritet och personlighetsstörningar.
  • Hur leda medarbetare med olika typer av psykisk ohälsa.
  • Om att sätta gränser som chef.
  • Hitta stöd och hjälp – för medarbetare och dig själv.
     

Programmets mål

Under kortkursen ger Magnus Adell – som är leg psykolog och leg psykoterapeut med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning – en introduktion till psykiatriska diagnoser och ”tillstånd”, samt guidning till hur du som chef på bästa sätt kan leda, ställa krav och samtidigt vara en god medmänniska.
 

Upplägg och metodik

3 timmar, kl 09.00–12.00.

Under kursen varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Kursen ska kunna omsättas till praktisk nytta omedelbart i chefsvardagen. Kursledaren har lång erfarenhet som chef- och ledarutvecklare och har lång erfarenhet som chef.
 

Målgrupp

Chefen och den psykiska ohälsan vänder sig till dig som har chef- och personalansvar samt till dig som arbetar inom HR.  
 

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.
 

Kursledare

Magnus Adell, läs mer om kursledaren här.
 

Datum

20 september kl 09.00–12.00
4 december 2018 kl 09.00-12.00

Pris

2 950 SEK exklusive moms. Frukost, förmiddagsfika samt material ingår. För de som vill stanna kvar efter seminariet bjuder vi på lunchsallad.


Aktuella datum:
20 september kl 09.00–12.00
4 december kl 09.00-12.00
Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Chefen och den psykiska ohälsan för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.