Leda dig själv som chef

– Självledarskap för chefer

Kravställarna är många och chefer översköljs ständig av andras önskemål om tid, uppmärksamhet och tillgänglighet. Majoriteten beskriver därför sin vardag som splittrad, stressig och händelsestyrd. Det leder inte sällan till pressade chefer som presterar sämre än vad det egentligen finns kapacitet för. Den förslösade kraften har en olycklig påverkan inte bara på chefens prestation, hälsa och arbetsglädje, utan också på medarbetarnas engagemang och verksamheten som helhet. Och är det ens möjligt i dagens arbetsliv att som chef prestera högt över tid och samtidigt må bra? 

Ja, det är möjligt! Genom att landa i chefsuppdraget och jobba på dina förutsättningar, förstå dina drivkrafter och framförallt att vara oerhört medveten och kräsen med vad och vem du lägger din tid på. Och det i sin tur kräver förmågan att säga nej.

På den här halvdagskursen får du en större förståelse för grundförutsättningarna för god chefsprestation över tid, och hur du som chef kan säkerställa att du lägger fokus och tid på rätt personer och uppgifter. 

 

Innehåll

  • Uppdraget och nödvändiga förutsättningar för att kunna prestera som bäst som chef
  • Prioritering som chefens viktigaste uppgift
  • Beteende och konsekvens – om att hitta dina ja för att kunna säga nej
  • Stress och återhämtningens effekt på prestationsförmågan
  • Ett mer medvetet självledarskap som chef

 

Målgrupp

Leda dig själv som chef vänder sig till dig som har chef- och ledaransvar samt till hr-personer med ansvar att stödja chefer. 

 

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.

 

Kursledare

Vibeke Pålhaugen, läs mer om kursledaren här.

 

Datum och tid

15 november 2018 13.00–16.00

 

Pris

2 950 SEK exklusive moms. För- eller eftermiddagsfika samt material ingår. Vi bjuder på lunchsallad och frukost serveras vid förmiddagskurser.


Aktuella datum:
15 november 2018 13.00–16.00
Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Leda dig själv som chef för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.