Leda dig själv som chef

– Om att lägga fokus och tid på rätt saker

Allt oftare rapporteras det om den oroväckande och stegrande stressrelaterade ohälsan bland chefer och ledare. Kravställarna är många och chefer idag översköljs ständigt av nya uppgifter, och av andras önskemål om mer tid, uppmärksamhet och tillgänglighet.

Majoriteten beskriver därför sin vardag som splittrad, stressig och händelsestyrd. Känslan av att inte räcka till är mer regel än undantag. Det leder till pressade chefer som presterar sämre än vad det egentligen finns kapacitet för och som närmar sig riskzonen för sjukskrivningar. 

Den förslösade kraften har en olycklig påverkan inte bara på chefens prestation, hälsa och arbetsglädje, utan också på medarbetarna och verksamheten som helhet. Och är det ens möjligt i dagens arbetsliv att som chef prestera högt över tid och samtidigt må bra?

Ja, det är möjligt. Genom att jobba på dina förutsättningar, förstå dina drivkrafter och framförallt att vara oerhört medveten och kräsen med vad och vem du lägger din tid på. Och det i sin tur kräver förmågan att säga nej.

På den här halvdagskursen får du en större förståelse för grundförutsättningarna för god chefsprestation över tid, och hur du som chef kan säkerställa att du lägger fokus och tid på rätt personer och uppgifter.

 

Innehåll

  • Genomgång av nödvändiga förutsättningar för att kunna prestera som bäst som chef
  • Hur formar du ditt chefsuppdrag så att det blir möjligt och matchar dina förmågor
  • Beteende och konsekvens – om förmågan att kunna säga nej till rätt saker
  • Stress och återhämtningens effekt på prestationsförmågan

 

Målgrupp

Leda dig själv som chef vänder sig till dig som har chef- och ledaransvar samt till hr-personer med ansvar att stödja chefer. 

 

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.

 

Datum och tid

 

Kursledare

Chefshuset kursledare är alla mycket erfarna inom chef- och ledarutveckling, och de har dessutom själva långa erfarenheter som chefer.

Programledare för Feeback och svåra samtal är Vibeke Pålhaugen. Vibeke har arbetat med strategi- och verksamhetsutveckling samt chef- och ledarutveckling i 25 år. Hon har dessutom själv lång erfarenhet som chef, läs mer om kur kursledaren här. 

 

Pris

3 450 SEK exklusive moms. För- eller eftermiddagsfika samt material ingår. Vi bjuder på lunchsallad och frukost serveras vid förmiddagskurser.


Aktuella datum:


Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Leda dig själv som chef för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.