Logo aktuellt erbjudanden press nyhetsbrev om chefshuset kontakt Hem tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa facebook linkedin






Veckans anti-sociala: Telefonmöten

Annat arbete, mejla, toalettbesök, äta eller göra mat, sms’a eller kolla sociala medier är enligt HBR vad en majoritet ägnar sig åt när de har telefonmöten. Att träna, shoppa och städa är inte heller alls ovanligt. Möjliggjort av mobiltelefonen och inte minst mute-funktionen.

För en målande bild av det djupt anti-sociala och oproduktiva beteendet på tillväxt, kolla helgens artikel i New York Times, The Modern Meeting, Call In, Turn Off and Tune Out. Njutbar läsning, men inte smakfull!

För chefstips om lösningen kolla HBRs 4 Ways to make conference calls less terrible. Och för lite skratt om hur det kan bli kolla filmsnutten...Who fell asleep?!?
 

 

 



Veckans chefssnackis

Förra veckans chefssnackis i affärspressen var att Facebookchefen Mark Zuckerberg (Facebook)meddelande att han kommer ta två månaders föräldraledigt i samband med födseln av sin dotter (som kom igår). Han hyllas som ett föredöme.

I USA där endast 12% av företagen erbjuder (några veckors) betald föräldrapenning är det förståelig att detta blir en stor händelse. Men möjligen skulle det bli en stor nyhet även i Sverige - med 480 föräldradagar - om en av landets (manliga) toppchefer tog ut längre föräldraledighet.

Zuckerberg är i sammanhanget ett chefsföredöme även utanför USA. Men så ligger också Facebook på plats nr 2 över världens mest empatiska och lönsamma företag där VD:s agerande är en avgörande faktor. Intressant HBR-läsning om empati och lönsamhet. Kolla företaget som är nr 1 och om hittar ett svenskt företag på listan.