Logo aktuellt erbjudanden press nyhetsbrev om chefshuset kontakt Hem tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa facebook linkedin






Veckans tankar om kontorsflytt och aktivitetsbaserat kontor

Har du som chef haft funderingar kring kontorsflytt och aktivitetsbaserat kontor? Några från Karolinska Universitetssjukhuset delar sina tankar och reflektioner i en liten kort film. Hysteriskt roligt och något till (chefs)eftertanke!

Klicka och scrolla ned i artiklen.



Veckans obekväma chef

7 av 10 chefer känner ofta obehag när de kommunicerar med sina medarbetare enligt en studie publicerat i Harvard Business Review förra veckan. 

Föga överraskande gör det många chefer illa till mods att behöva ge negativ feedback, men listan över kommunikationsbesvär är mycket längre än som så. Exempelvis är bara att behöva prata ansikte till ansikte med en medarbetare istället för via mejl olustigt för många chefer. 

Hur kan det ha sig att vi har fått en ängslig relation till våra medarbetare?

 



Veckans chefspiska

Ett antal amerikanska företag kommer under året att erbjuda sina medarbetare en Apple klocka för 25 dollar. Haken? Chefen får övervaka medarbetarnas steg mot ett månatligen hälsomål. Och om målen inte uppfylls så får medarbetarna betala full pris för klockan.

Chefspiskan kan synas grym, men det bygger på forskning som visar på att finansiell bestraffning är mer kraftfullt än belöningar när det kommer till nå vikt- och andra hälsomål.

 



Veckans uppsägningsbrev

Fast i ett eländigt och själsligt dränerande jobb formulerar vi i drömmarna vår slagfärdiga och en smula dramatiska uppsägning. När stunden äntligen kommer är vi städade och hövliga och vi ler (stramt) länge efter avtackningens sista skål.

Så är det för det flesta, men inte alla. Matt Potter har skrivit en intressant och rolig bok om några av historiens vassaste, roligaste och argaste uppsägningar. Och det som hände sen.