Logo aktuellt erbjudanden press nyhetsbrev om chefshuset kontakt Hem tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa facebook linkedin






Veckans passiva chefsjakt

Enligt en LinkedIn-studie är 73% av oss passiva jobbsökare – dvs. vi söker inte aktivt efter nytt chefsjobb, men skulle vi få frågan så skulle vi seriöst fundera på den nya möjligheten.

Rekrytering av passiva kandidater är turligt nog för chefer sugna på nya utmaningar också företagens högsta prioritet. På frågan ”To what extent does your recruiting organizations focus on reaching out to passiv talents?" svarade… 

”Very much so – to some extent”.

Kanske kan det vara lägligt att under sommaren uppdatera din LinkedIn profil?



Oreflekterad, men rätt pigg

Förra veckan frågade vi hur ni chefer har det med vila och återhämtning i chefsvardagen.

Svaren visar att 2 av 3 känner sig i regel pigga innan jobbet och omkring hälften har ork kvar efter arbetsdagens slut och kan lägga tankar på arbetet åt sidan. Och så många som 7 av 10 chefer känner att de under arbetsdagen inte har tid till reflektion/eftertanke över eget eller arbetsgruppens arbete.

Tusen tack till alla som tog sig tiden att svara! Tre chefer får sommargrillvante från Leila's General store hem posten.



Veckans chefsfråga: Pigg och utvilad?

Hur har vi chefer det med vila och återhämtning i chefsvardagen? På det tema har vi några snabba frågor till Sveriges chefer. I nästa vecka delar svaren så kan du jämföra hur du ligger till!

Som tack för din medverkan lottar vi ut tre sommarinspirerade grillvantar från Leilas's General store.

Tusen tack för att du tar dig tid att svara!

Syns inte enkäten nedan så vänligen klicka på länken.

 



 

 
 
 

 



Drömmen om att bli en ledare

I måndagens The Washington Post var den en liten pärla om Muhammad Ali’s syn på ledarskap. Om hans önskan om att bli ihågkommen som ledare och om ett eftermäle som är så mycket större än han ens drömde om.


För mer läsning om Muhammad Ali, kolla bloggen Omdömen en chef aldrig bör ge sig själv.