Logo aktuellt erbjudanden press nyhetsbrev om chefshuset kontakt Hem tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa tipsa facebook linkedin






Veckans fikapaus

Chefer i Sverige är helt enkelt underbara. Vi har infört 6 timmars arbetsdagar och gjort det obligatorisk att fika 2-3 gånger varje dag. Till råga på det serverar vi på fikat gott kaffe och hembakade sötsaker.

Bullätandet är lika viktigt som att jobba i mejlen här till lands står det att läsa. Och vi gör det för att medarbetare mellan kaffeslurkarna ska kunna delge oss sina åsikter om hur vi driver verksamheten. Resultatet? Jo, alla blir lyckligare och mer produktiva på jobbet.

Detta från ännu en artikel i utländsk affärspress som hyllar det avstressade svenska arbetslivet. Visst, det finns en handfull företag som experimenterar med 6-timmars dagar och självklart händer det att vi fikar, men utöver det så kanske vi bara ska tänka att "perception is reality". 



Romson vs Quayle

Vice statminister Åsa Romsons ”11 september olyckorna”-klarvertramp i gårdagens ”Go morron Sverige” i SVT leder tankarna till en annan vice chef ökänd för sina okunniga och förvirrade uttalanden. Nämligen George Bush’s vice president Dan Quayle (1989-1993). Här ett litet axplock – mycket nöje:

The Holocaust was an obscene period in our nation's history. I mean in this century's history. But we all lived in this century. I didn't live in this century.
It isn't pollution that's harming the environment. It's the impurities in our air and water that are doing it.
It's wonderful to be here in the great state of Chicago.
We expect them [Salvadoran officials] to work toward the elimination of human rights.
I believe we are on an irreversible trend toward more freedom and democracy - but that could change.
One word sums up probably the responsibility of any vice-president, and that one word is 'to be prepared.
If we don't succeed we run the risk of failure.



Chef och politiker – vår nästa “move”?

I ett öppet brev kom igår Spotifys grundare med hotet …tusentals Spotifyjobb till USA istället för Sverige…om inte våra politikers agerar blixtsnabbt inom några namngivna områden.

Spotify-cheferna är kanske inspirerade av amerikanske företagsledare som har blivit allt mer socialt och politisk aktiva. Nu senaste fick de  fem hundra tyngsta företagsledarna i USA stoppat en ny lagstiftning i Georgia som de upplevde som diskriminerade mot HBTQ-personer. Metod; öppna brev, underskrifter och hot om att flytta jobb.



Veckans uppsägning - uppföljaren

Många blev nyfikna på boken The Last Goodbye som vi skrev om för cirka en månad sen. Nu kan några av er få tillfrädsställt er nyfikenhet - vi lottar nämligen ut tre böcker!

Allt du behöver göra för att vara med i utlottningen är att mejla ditt namn och din postadress till oss



 



Bästa chefsscenen i en tv-sverie - That’s what the money is for!!

Don och Peggys konfrontation en sen kväll på kontoret är inte bara bra underhållning men också mycket igenkänning.

Dessa tre minuter erbjuder många klassiska chefutmaningar att fundera kring.